Početna BHVijesti Ako ste planirali u Neum, ne morate preko Svitave!

Ako ste planirali u Neum, ne morate preko Svitave!

0
PODIJELI
Ako ste planirali u Neum, ne morate preko Svitave!

Turkovićeva je navela da joj nije poznato zbog čega se Hrvatska odlučila na ovakve mjere, ali da je poznat pozitivan odnos BiH prema svim zemljama u okruženju kada je riječ o turizmu, poslovnim putovanjima i mogućnostima trgovinske razmjene u vrijeme pandemije

Državljanima BiH koji putuju za Neum dozvoljeno je da tamo stignu preko Hrvatske, potvrđeno je Srni u Graničnoj policiji BiH.

Portparol Granične policije BiH Franka Vican rekla je Srni da je jutros od 7.00 sati dozvoljeno da preko graničnog prelaza Doljani u BiH i Metkovića u Hrvatskoj stignu do Neuma.

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković izjavila je ranije danas da će već sutra predložiti recipročne mjere Hrvatskoj, koja je građanima BiH onemogućila tranzitni prelazak preko svoje teritorije prema Neumu.

Turkovićeva je navela da joj nije poznato zbog čega se Hrvatska odlučila na ovakve mjere, ali da je poznat pozitivan odnos BiH prema svim zemljama u okruženju kada je riječ o turizmu, poslovnim putovanjima i mogućnostima trgovinske razmjene u vrijeme pandemije.

fokus.ba