Početna BHVijesti Čović preko SDP-ovog čovjeka u CIK-u pokušava spriječit Komšićev izlazak na izbore?

Čović preko SDP-ovog čovjeka u CIK-u pokušava spriječit Komšićev izlazak na izbore?

0
PODIJELI
Čović preko SDP-ovog čovjeka u CIK-u pokušava spriječit Komšićev izlazak na izbore?

Nakon što je iscrpio glavne instrumente u blokadi izbora donošenjem budžeta, HDZ je krenuo drugim putem u ostvarivanju svojih sitnih interesa. Budući da je održavanje izbora sada izvjesno, HDZ će prema informacijama „Slobodne Bosne“ nastojati spletkarenjem utjecati na rezultate izbora, a prvenstveno na izborne kandidature.

Naime, prema našim informacijama, HDZ je ponovo zaigrao na kartu dobrih (poslovnih) veza sa SDP-om, te će pokušati preko člana CIK-a koji važi za „SDP-ovog čovjeka“ nastojati spriječiti izlazak na izbore Komšića, DF-a i koalicionih partnera, odnono dovesti u pitanje njihov kredibilitet.

Uslijed posljednjih političkih previranja u Građanskom savezu i izborom Muhameda Fazlagića za predsjednika ove stranke, koalicija GS-a i DF-a potpuno je izvjesna. Dileme o legalnosti izbora novog predsjednika GS-a sudskim rješenjem su prekinute. Ipak, HDZ u tome vidi šansu za političke spletke te će pokušati izvršiti pritisak na novi saziv CIK-a kako bi onemogućio njihov zajednički izborni nastup. Ostaje sada da vidimo da li će politika nadjačati odluke institucija.

slobodna-bosna.ba