Početna BHVijesti ČOVIĆ PRIZNAO: “HDZ ne bi ušao u Vijeće ministara bez SNSD, a...

ČOVIĆ PRIZNAO: “HDZ ne bi ušao u Vijeće ministara bez SNSD, a oko Izbornog zakona…”

0
PODIJELI
ČOVIĆ PRIZNAO: “HDZ ne bi ušao u Vijeće ministara bez SNSD, a oko Izbornog zakona…”

Sjednica Predsjedništva HNS-a danas je završena u Drvaru, nakon čega se predsjednik ovog tijela Dragan Čović ponovo obratio medijima. On je istakao da je postignut dogovor o jedinstvenom djelovanju HNS-a kada je riječ o bilo kakvim političkim aranžmanima, bez ostavljanja prostora za bilo kakve podjele.

“Ali osnova svega je da mi konkretnim obilascima ovdje izdvajamo problem po problem te da s entitetskog i kantonalnog nivoa pomognemo.

Naravno da ćemo mi ovaj prostor izdvojiti kao područje interesa Republike Hrvatske iz više razloga jer je i granica s te strane, međutim, ja sam rekao ovdje i opet ću ponoviti i mi moramo to uraditi s nivoa Vlade HNK pa onda s viših nivoa vlasti za ove ljude ovdje da im olakšamo život da se ne odlazi s ovih prostora”, izjavio je Čović.

Također je kazao da će podržati izgradnju autoceste kod Modriče i Garevca, te pomoći i podržati privredu stanovnika tog područja, a posebno Hrvata.

“Kada je riječ o Izbornom zakonu, mi ćemo ići s jednom inicijativom HNS-a prema našim partnerima s kojima želimo razmišljati o budućnosti BiH, osobito Federacije BiH. Već u ponedjeljak s jednim dopisom ćemo pokrenuti raspravu oko Izbornog zakona”, poručio je Čović.

Na pitanje novinara bi li HDZ ušao u novo Vijeće ministara bez SNSD-a, Čović je odgovorio kratko – “ne bih”.

slobodna-bosna.ba