Početna BHVijesti Dodikova posjeta Vatikanu u službi jačanja srpsko-hrvatskog saveza protiv Bošnjaka i BiH

Dodikova posjeta Vatikanu u službi jačanja srpsko-hrvatskog saveza protiv Bošnjaka i BiH

0
PODIJELI
Automatska skica

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik naredne sedmice boravit će u službenoj posjeti Vatikanu gdje će ga primiti papa Franjo. Dodik će se sastati sa papom Franjom 26. aprila odnosno u petak naredne sedmice.

Udruženja koja okupljaju žrtve rata u BiH uputili su dopis apostolskom nunciju u BiH monsinjoru Luigiju Pezzutu, u vezi sa “sramnim ponašanjem zvaničnika iz entiteta RS, na čelu sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, koje se očituje kroz glorificiranje ratnih zločinaca i negiranja genocida i zločina”.

Udruženja očekuju da će monsinjor Pezzuto upoznati Vatikan sa ovakvim ponašanjem Milorada Dodika, te da će papa Franjo biti upoznat sa svim potrebnim činjenicama o tom pitanju.

Nažalost, sve su prilike da je upravo apostolski nuncij Pezzuto najzaslužniji za Dodikovu posjetu papi Franji, odnosni Vatikanu. Poznato je da je nuncij Pezzuto veoma blizak Draganu Čoviću i da podržava njegovu politiku. On je prije dva mjeseca podržao zahtjeve HDZ-a i poručio Bosni i Hercegovini, preciznije rečeno Bošnjacima da se mora izmijeni Izborni zakon. Takav apostolski nuncij i prepredeni Dragan Čović organiziraju posjetu Milorada Dodika Vatikanu. Već se sad može zaključiti da će Dodik uvjervati papu Franju da su Srbi i Hrvati ugroženi od Bošnjaka koji su svi postali islamski radikali i teroristi.

saff.ba