Početna BHVijesti GOVEDARICA SOLI RANE DODIKU: “Potvrdilo se ono što sam prognozirao”

GOVEDARICA SOLI RANE DODIKU: “Potvrdilo se ono što sam prognozirao”

0
PODIJELI
GOVEDARICA SOLI RANE DODIKU: “Potvrdilo se ono što sam prognozirao”

Sjednica Izvršnog komiteta SNSD-a na kojoj se raspravljalo o skandalu neodgovornog ministra Staše Košarca je upravo potvrdilo ono što sam prognozirao, da se Dodik neće lako odreći Košarca i da će incident koji je napravio sakriti, pravdajući ga interesom pozicija Republike Srpske u institucijama BiH – istakao je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS.

„Izvršni komitet SNSD-a nije imao snage da pokaže svoju ozbiljnost i manifestuje odgovornost kako to rade uređene političke organizacije. Evidentno je da rukovodstvo ove partije pokušava da se slučaj Košarac gurne u zaborav pa je lakonski sve prebačeno nekoj partijskoj disciplinskoj komisiji“, kazao je Govedarica.

Govedarica kaže ako je Izvršni komitet mogao da izrekne sankciju kojom Košarac nema pravo da se u naredna dva izborna ciklusa kandiduje za određene funkcije, mogao je i donijeti odluku o razrješenju Košarca sa pozicije ministra ali se odista za tako nešto nisu usudili.

„Današnja odluka u stvari pokazuje da je SNSD jedna poprilično bahata politička partija koja se odavno odrodila od naroda i ne može da razlikuje dobro i loše kao ni svoju korist od vidljive štete“, naglasio je Govedarica i dodao:

„Podsjetiću i Košarca i Dodika ali i Izvršni komitet SNSD-a da je Glavni epidemiološki savjetnik u Vladi Velike Britanije Nil Ferguson podnio neopozivu ostavku nakon što je prekršio mjeru socijalnog distanciranja. Nažalost, odavno je jasno da sve ono što je za uređena društva normalno, za nas je postalo neprihvatljivo i nedostižno“, pojasnio je Govedarica.

Član Predsjedništva SDS je istakao da je danas demokratija je u Republici Srpskoj izgubila još jednu bitku.

slobodna-bosna.ba