Početna BHVijesti KOMŠIĆ UPOZORAVA PLENKOVIĆA I MILANOVIĆA: Dodik u Zagrebu sa porukom o Republici...

KOMŠIĆ UPOZORAVA PLENKOVIĆA I MILANOVIĆA: Dodik u Zagrebu sa porukom o Republici Srpskoj i Srbiji kao jednoj državi…

0
PODIJELI
KOMŠIĆ UPOZORAVA PLENKOVIĆA I MILANOVIĆA: Dodik u Zagrebu sa porukom o Republici Srpskoj i Srbiji kao jednoj državi…

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik boravi danas u zvaničnoj posjeti Zagrebu, gdje će se sastati sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i premijerom Andrejem Plenkovićem.

Sastanak Dodika sa Milanovićem predviđen je u 16 sati, a sa Plenkovićem u 17.30, najavljeno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH.

Na Dodikovu posjetu reagirao je i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

– Dodik u privatnu posjetu zvaničnicima Republike Hrvatske donosi poruku koja je, ujedno, i cilj njegove politike, da entitet RS i Srbija budu jedna država – navodi Komšić i dodaje:

– Bez obzira na to kako će u Zagrebu ta poruka biti primljena, s odobravanjem ili ne, mi u Bosni i Hercegovini znamo šta nam je činiti, a u Zagrebu, kako im je volja. Nikad neće biti ostvareno ono što su Milošević i Tuđman u Karađorđevu zamislili.

Podsjetimo, sinoć je reagirao i predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

– Posjeta Milorada Dodika Zagrebu i najavljeni susreti sa predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem i premijerom Andrejem Plenkovićem nema bilo kakve veze sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine niti za državu Bosnu i Hercegovinu znači bilo šta – kaže Džaferović.

Dodaje da je riječ o privatnoj posjeti, koju je zvanični Zagreb prihvatio ignorirajući institucije Bosne i Hercegovine.

– To je njihov izbor, kao što su njihov izbor i posljedice koje će iz takvih postupaka nastupiti – zaključio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.