Početna BHVijesti Ljetna vrućina neće zaustaviti širenje korona virusa!

Ljetna vrućina neće zaustaviti širenje korona virusa!

0
PODIJELI
Ljetna vrućina neće zaustaviti širenje korona virusa!

Ljetna vrućina vjerovatno neće zaustaviti širenje zaraze virusom korona, saopšteno je iz Evropskog centra za kontrolu i sprečavanje zaraza /ECDC/. U saopštenju se navodi da se predviđa da će svaka zemlja u Evropi ostati bez mjesta na odjeljenjima intenzivne njege do sredine aprila, ukoliko ne reaguje brzo.

Centar se poziva na istraživanje u kojem se nagovještava da virus ne postaje manje opasan u toplim i vlažnim vremenskim uslovima, čime su umanjene nade da će sjevernoj hemisferi stići olakšanje kada nastupi ljeto.

“Do danas nema dokaza da će “Sars-KoV-2” biti sezonski virus na sjevernoj hemisferi, kao ni drugi virusi iz porodice korona virusa”, ističe se u izvještaju.

U prilog izvještaju idu i podaci da je virus uspio da održi visok nivo reprodukcije u tropskim predjelima u kojima je velika vlažnost vazduha, kao što su kineska oblast Guansi i Singapur.

“To naglašava značaj sprovođenja mjera kao što je izolovanje zaraženih, poštovanje rastojanja na poslu i zatvaranje škola”, dodaje se u izvještaju.

ba.n1info.com