Početna BHVijesti NEVIĐENA ČOVIĆEVA SRAMOTA: Jelka Miličević odstranjena iz Kriznog štaba, jer je blokirala...

NEVIĐENA ČOVIĆEVA SRAMOTA: Jelka Miličević odstranjena iz Kriznog štaba, jer je blokirala isporuku testova za virus!

0
PODIJELI
NEVIĐENA ČOVIĆEVA SRAMOTA: Jelka Miličević odstranjena iz Kriznog štaba, jer je blokirala isporuku testova za virus!

Testovi su iz Južne Koreje trebali stići već u petak, ali ugovor koji je morao biti potpisan u srijedu odložen je uz obrazloženje da se “Krizni štab nije mogao usaglasiti”

Saznaje se da je Krizni štab naprasno smijenjen zbog toga što je dopremijerka Jelka Milićević, inače ministrica finansija Federacije BiH i kadar HDZ-a BiH, blokirala već dogovorenu nabavku 150.000 testova.

Testovi su iz Južne Koreje trebali stići već u petak, međutim ugovor koji je morao biti potpisan u srijedu odložen je uz obrazloženje da se “Krizni štab nije mogao usaglasiti, pa se čeka sjednica Vlade FBiH”.

U međuvremenu se ispostavilo da je dobavljač pod pritiskom, sve sa upitima o količinama koje bi mogle biti isporučene.

S obzirom da su garancije već date i da je dobavljač – da se ne lažemo – mogao zaraditi na preprodaji ekstremno tražene robe, u cijelu su se priču uključili i neki od najmoćnijih ambasadora u BiH.

Tako se klupko počelo raspetljavati, ekspresno je smijenjen Krizni štab, a našem izvoru, inače iz međunarodne zajednice, najavljeno kako će koliko sutra ugovor biti potpisan i nadamo se, krenuti i isporuka testova, piše Oslobođenje.ba.

Iako preko volje, izvori bliski Kriznom štabu i Vladi FBiH priznali su da pokušavaju učiniti šta se može kako bi testovi stigli avionom do Sarajeva.

slobodna-bosna.ba