Početna BHVijesti RASULO U SDP-u: Kantonalni odbor traži da vijećnici Žarko Vujović i Husein...

RASULO U SDP-u: Kantonalni odbor traži da vijećnici Žarko Vujović i Husein Tokić vrate mandate!

0
PODIJELI
RASULO U SDP-u: Kantonalni odbor traži da vijećnici Žarko Vujović i Husein Tokić vrate mandate!

Kantonalni odbor SDP BiH uputio je saopštenje u kojem su naveli da ne učestvuju u vlasti u Tuzlanskom kantonu, da nisu dio većine – te da će klub njihovih poslanika nastaviti da djeluje kao konstruktivna opozicija.

“Na današnjem nastavku Konstituirajuće sjednice Skupštine TK, dva (2) su poslanika iz Kluba SDP BiH u Skupštini Tuzlanskog kantona, Žarko Vujović i Husein Tokić, u privatnoj režiji njih dvojice i njihovih mentora, a ne ispred SDP-a, zbog samo njima znanih razloga podržali novu uspostavljenu skupštinsku većinu, čime su samo potvrdili naše ranije sumnje o njihovom interesnom dogovaranju sa SDA i nestatutarnom političkom djelovanju”, navode u saopštenju.

Iz SDP-a navode da su zbog ovakvih odluka raspušteni organi KO SDP Tuzla.

“Navedena dva poslanika su zbog nestatutarnog djelovanja u Skupštini TK danas isključeni iz sastava Kluba poslanika SDP BiH u Skupštini TK. Pokrenuta je hitna procedura za njihovo isključenje iz članstva SDP BiH koja je u nadležnosti Povjereništva Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzlanskog kantona”, saopćeno je iz SDP-a.

“SDP BiH će i zvanično tražiti od zastupnika Žarka Vujovića i Huseina Tokića da, ako imaju imalo morala, vrate mandate SDP-u, jer su ih dobili preko SDP-ove liste kandidata. Nakon njihovog očitovanja po tom pitanju i ishoda kakva će njihova odluka biti, SDP BiH će donijeti konačan stav”, poručuju iz ove stranke.

slobodna-bosna.ba