Početna BHVijesti Šemsudin Mehmedović upozorio Bošnjake da se sprema nova agresija

Šemsudin Mehmedović upozorio Bošnjake da se sprema nova agresija

0
PODIJELI

Pozivam sve odgovorne u BiH da poduzimamo konkretne korake!

Kakva je trenutno politička zbilja na Balkanu izgleda da sve ide u pravcu odumiranja Dejtonskog sporazuma.
Bosanskohercegovački entitet Republika Srpska i njegove političke elite bestidno sve snažnije idu u proces disolucije Bosne i Hercegovine.
Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima kojim se predviđa rezervni sastav policije, ali i otvaranje vrata ruskim i srbijanskim agentima da slobodno i zašitećeno rovare po Bosni i Hercegovini najnovija je cigla u zidu kojom žele da zidaju buduću paradržavnu tvorevinu. Ovo što se sada dešava su završne pripreme!

Bosni i Hercegovni se sprema nova agresija! Žrtve će biti svi njeni narodi i građani. Nimalo bezazleno, sada je jasno uz čiju podršku, Milorad Dodik i SNSD preuzimaju ulogu Radovana Karadžića i SDS-a. Cilj je da ova autoritarna bipolarna ličnost vrati BiH u devedesete godine prošlog stoljeća. Da li se to nama i pred očima međunarodne zajednice historija ponavlja? Hoćemo li dozvoliti novi genocid?

Na sve ne reagira OHR, međunarodna zajednica, također. Bošnjaci i patrioti su ponovo ostali sami.

Osim nekoliko efektnih izjava čelnika SDA koje nisu polučile ništa konkretno, nismo mogli vidjeti neke poteze i promjenu politike u ovim novim okolnostima.

Smatram da sam zajedno sa ostalim izabranim dužnosnicima odgovoran , te je neophodno da zajedno sa svim patriotima, najprije, razgovaramo, a onda i donesemo neke važne odluke koje će u ovom odsudnom trenutku za domovinu biti usmjerene na odbranu države, naroda i demokratskog poretka.

Stoga moramo u tom pogledu u što skorijem periodu poduzeti i pokrenuti neke važne korake.