Aca Lukas, Miroslav Ilić i Baja Mali Knindža pa rusko dramsko pozorište u sklopu neustavnog Dana RS-a

Program obilježavanja neustavnog dana Republike Srpske u Banjoj Luci počinje 8. januara polaganjem vijenaca, a završava sutradan koncertom Ace Lukasa, Miroslava Ilića i Baje Malog Knindže na Trgu Krajine.

Obilježavanja neustavnog dana entiteta RS počet će 8. januara polaganjem vijenaca na nekoliko lokacija u Banjoj Luci, a svečana akademija povodom 9. januara bit će održana u dvorani Borik s početkom u 16 sati.

Nakon svečane akademije bit će održan i svečani prijem u administrativnom centru Vlade Republike Srpske, dok glavni program počinje 9. januara.

Tako će u utorak program početi polaganjem cvijeća u 9 sati dok će u 12 sati biti izvršena dodjela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima u Banskom dvoru.

Svečani defile povodom neustavnog dana Republike Srpske bit će održan u 17 sati na Trgu Krajine uz dron show, a nakon dvosatnog defilea bit će upriličen koncert na kojem će nastupiti Danica Crnogorčević, Aca Lukas, Miroslav Ilić i Baja Mali Knindža.

U Narodnom pozorištu u Banjoj Luci bit će održana predstava Nacionalnog dramskog pozorišta Rusije iz Sankt Peterburga.

Obilježavanje neustavnog Dana Republike Srpske obilježit će se i u Brčko Distriktu dan poslije, tačnije 10. januara polaganjem vijenaca i svečanom akademijom.