Ahmetović: Glavna tužiteljica pravi spektakl oko hapšenja Mehmedagića, a nije htjela nanijeti “duševnu bol” Karadžićevom generalu!

Sadik Ahmetović, bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, komentarisoa je hapšenje direktora OSA-e Osmana Mehmedagića. On smatra da je opravdan revolt i pobuna zbog hapšenja direktora OSA-e.

Ističe da niko u ovoj zemlji nije protiv provođenja pravde i procesuiranja svakog onoga ko je na bilo koji način prekršio zakon, prenosi Oslobođenje.

– Višemjesečna kampanja da se skloni sa pozicije direktor OSA-e ušla je u završni krug koji crta glavna tužiteljica Gordana Tadić. Gordanina pravda podrazumijeva da se može napraviti spektakl kada se hapsi direktor najvažnije sigurnosne agencije i ratni šef obezbjeđenja prvog predsjednika države BiH Alije Izetbegovića – kazao je Ahmetović.

Naglašava kako nije uhapšen general ratnog zločinca Radovana Karadžića, Milomir Savčić, iako je bila potpisana odluka o hapšenju osumnjičenog za ratni zločin genocida.

– Direktor OSA-e je uhapšen, nije uhapšen general ratnog zločinca Radovana Karadžića, Milomir Savčić, koji je, kako piše u optužnici, osoba koja je pomagala i podržavala ubijanje Bošnjaka u istočnoj Bosni iako je znao da su to genocidni ciljevi da se bošnjačko stanovništvo u potpunosti istrijebi – navodi Ahmetović.