Aleksandra Pandurević uputila poziv Tegeltiji da smijeni ministricu Turković ili da podnese ostavku!

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija napokon bi trebao povući konkretne poteze prije neslavne i neprihvatljive izjave ministrice vanjskih poslova Bisere Turković, umjesto da se ponizno ispriča. To misli dužnosnica SDS-a Aleksandra Pandurević.

Pandurević je dodala, ako to ne može i ne želi, onda bi trebao priznati da mu je Turković šefica, da ona vodi Vijeće ministara i pokupi posljednju trunku dostojanstva i podnese ostavku, jer ne može raditi svoj posao ili braniti interese onih koje zastupa.

– Izjava ministrice Turković u kojoj je podržala nestanak Republike Srpske, a predsjednika BiH Milorada Dodika uspoređivala s Hitlerom, osuđujuća je, krajnje zloćudna i neprihvatljiva, a takva izjava zahtijeva konkretan odgovor njezinih nadređenih, a to je predsjednica Tegeltija. pokazuje samo nemoć i nesposobnost. Umjesto da lamentira za tom izjavom, trebao bi poduzeti mjere i povući konkretne poteze, jer je i to njegov posao – rekla je Pandurević.

Rekla je da se boji da Tegeltija “ne vlada situacijom ili Vijećem ministara” i da “slučaj Turković” samo otkriva pravo stanje stvari.

Činjenica da je Vijeće ministara do sada održalo 21 zasjedanje, a trebalo bi ga barem udvostručiti, poslali su samo tri zakona u parlament, staro Vijeće ministara i rok Kroz proračun za 2021. godinu jasno je stavio do znanja da Tegeltija zaslužuje jedinicu za svoj rad – naglasila je Pandurević.

Prema njenim riječima, zakonska obveza Vijeća ministara je da predsjedniku BiH predloži nacrt proračuna za 2021. godinu prije 15. oktobra, koji tek treba ispuniti, napisala je “Srpskainfo”.

“Iako postoji nacrt organizacijskog proračuna, dok 30 000 ljudi ostaje bez posla, a gospodarstvo se više ne može nositi s posljedicama pandemije, predsjednik Tegeltija još uvijek drži desetke milijuna KM u proračunu. za saniranje ekonomskih posljedica epidemije Covid. Uzima novac od građana, gospodarstva, organizacija kako bi im pomogao, a sada se taj novac ne koristi, dok se institucije zadužuju. Teško je onima koji čekaju pomoć i zaštitu Tegeltije” – rekla je Aleksandra Pandurević.