Anel Ahmedhodžić suspendovan nakon što se nije pojavio na okupljanju Zmajeva

Štoper Sheffield Uniteda se nije pojavio na okupljanju reprezentacije Bosne i Hercegovine, a sada se oglasio N/FS BiH

N/FS Bosne i Hercegovine oglasio se danas po pitanju Anela Ahmedhodžića, kako je i najavljeno, te je najavio suspenziju i pokretanje disciplinskog postupka.

– Nakon što su poslani pozivi igračima povodom narednih kvalifikacionih utakmica UEFA za Evropsko prvenstvo 2024. protiv Lihtenštajna i Islanda, pojavili su se prvi problemi sa povredama nekoliko igrača sa zvaničnog spiska „A“ reprezentacije. Anel Ahmedhodžić se nije pojavio na okupljanju u zakazano vrijeme, iako je od strane njegovog kluba Sheffield Uniteda dostavljen medicinski izvještaj koji potvrđuje da njegova povreda nije ozbiljnije prirode.

Članovi stručnog štaba i medicinskog tima su bezuspješno pokušali stupiti u kontakt sa Ahmedhodžićem. Niti jedan igrač nije izuzet od odgovornosti dolaska na pripreme reprezentacije, osim kada se radi o objektivnim okolnostima i sportskoj povredi. Kako se ovdje ne radi o sportskoj povredi koja sprječava njegov dolazak i boravak na pripremama u Sarajevu, Anel Ahmedhodžić je suspendovan do daljnjeg i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak u skladu sa važećim propisima NS/FS BiH i Pravilnika o reprezentacijama NS/FS BiH, stoji u saopštenju Saveza.