Apple se priprema za lansiranje vlastitog električnog vozila

Elektronički div Apple trebao bi lansirati vlastito električno vozilo 2024. godine s revolucionarnom baterijom razvijenom prema vlastitoj tehnologiji, javlja Reuters.

Nova tehnologija baterija uključivala bi takozvani “monocell” dizajn, koji bi oslobodio prostor u bateriji i omogućio izradu manjih baterija većeg kapaciteta i većeg dometa za vozilo.

Ova tehnologija, poznata kao “Titan Project”, mogla bi biti “još jedna velika stvar” – nešto tako neočekivano kao prvi Appleov iPhone.

Apple eksperimentira s autonomnim automobilima od 2017. godine i predvodi flotu od pedesetak automobila, uglavnom hibrida, Lexus RX450h, kako bi testirao softver za autonomnu vožnju. Međutim, pažnja je sada preusmjerena na novi projekt tehnologije baterija i lansiranje vlastitog električnog vozila, navodi New Mobility.

Nejasno je bi li proizvođač računala i pametnih telefona sam izgradio Appleov automobil ili ga ustupio provjerenom proizvođaču automobila koji bi uključivao novu tehnologiju baterija.

Prema američkom automobilskom magazinu Car and Driver, kandidat bi mogao biti tajvanski partner Apple Foxconna. Foxconn je nedavno objavio da razvija postrojenje za montažu električnih vozila s fiksnim baterijama koje udovoljavaju potrebama i specifikacijama različitih proizvođača automobila.