Balša Božović: Dodik je sve ove godine lagao i krao, a sad bi da ratuje

Srbijanski politički aktivist i član Demokratske stranke Balša Božović komentirao je najnovije izjave Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, nakon odluke visokog predstavnika o zabrani negiranja genocida i drugih ratnih zločina.

Božović je rekao da izjava Milorada Dodika o ‘zakucavanju poslednjeg eksera u mrtvački kovčeg zvani BiH’ pokazuje koliko je bio očajan zbog gubitka vlasti koji mu slijedi.

“Sve ove godine je lagao i krao, a sada bi još i da ratuje samo da bi ostao na vlasti. Dosta je bilo, Mile”, napisao je Božović na Twitteru.

Jučer je objavljena Inzkova odluka, time započinje prava kampanja Dodika, koji je u više navrata ponovio svoje negiranje genocida, ali najavio i aktivnosti poput disolucije države i samostavljenja RS-a.

Dodikov SNSD objavio je na svojim kanalima na društvenim mrežama video o odluci visokog predstavnika Valentina Inzka o zabrani negiranja genocida i veličanju zločina, u kojoj pozivaju, kako kažu, čitavu RS da se okupi i brani.

Jučer je također rekao da će ova odluka zasijati puno zla.

“BiH ovako ne može da funkcioniše, RS treba instiucionalno odgovoriti. Zakazat ćemo sjednicu NSRS-a. Prisiljeni smo da krenemo u proces disolucije”, izjavio je.