BANJALUČANE OČEKUJE DRAMATIČNA NAREDNA SEDMICA: Stanivuković objavljuje informacije zbog kojih se u SNSD-u tresu od straha?

Ko ima lažne diplome u općinskoj upravi Banja Luka, bit će objavljeno početkom sljedeće sedmice. Otkrivat će se i imena lažnih univerziteta, zajedno s načinom na koji su šefovi odjela i drugi zaposlenici došli na posao. Slijedi revizija, pa kaznene prijave – rekao je danas prvi čovjek Banje Luke Draško Stanivuković.

“Sve mora biti crno na bijelo. Pustimo institucije da rade, ako neke ne žele raditi, to znači da će se njihova uloga morati preispitati. Koja je moja uloga bit će popunjena na 300%. Ne postoji amnestija ni za koga. Mora biti odgovoran je li on prvi u vladi ili posljednji u hijerarhiji.”, izjavio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Osim revizije diploma, slijedi i prilagođavanje gradskog sajta građanima. Plan je, kako kaže, da svaki građanin može imati uvid u trošenje novca iz gradske kase.

“Građanin svaki dan će moći vidjeti sve i jednu marku koja je isplaćena sa računa. Kada smo rekli grad bez podjela to ćete moći da vidite po predloženim načelnicima Odjeljenja i rukovodećim pozicijama, gdje će na pojedini mjestima ostati ljudi koji čine gradsku upravu na rukovodećim mjestima, čak su neki i načelnici”, rekao je Stanivuković.

Kaže da će doći do sistematizacije koja će značiti minimalan broj načelnika, jer je cilj racionalna potrošnja i ušteda u svakom pogledu.

Najavio je da će težnja za novcem putem javne nabave biti zaustavljena uspostavljanjem centraliziranog sustava javne nabave.