Bećirović čestitao Novu godinu: Tuđe nećemo, našu domovinu ne damo

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović uputio je čestitku građanima Bosne i Hercegovine povodom dolaska Nove godine, poručivši kako uprkos svim iskušenjima i preprekama trebaju koračati naprijed ispunjeni optimizmom.

“Poštovane građanke i građani Bosne i Hercegovine u zemlji i inozemstvu, Vama i vašim najbližim želim dobro zdravlje, sreću i uspjeh u 2024. godini. Hvala vam za sve što ste učinili i činite za našu domovinu Bosnu i Hercegovinu. Vi ste najveća snaga naše domovine”, piše u poruci Bećirovića, prenosi N1.

Pozvao je sve građane da nastave zajedno osmišljeno i uporno raditi kako bi se Bosna i Hercegovina kretala naprijed i samo naprijed.

“Država je važnija od bilo koje stranke, grupe ili pojedinca. To moramo još snažnije ponavljati u vremenu koje dolazi. Nastavimo još odlučnije borbu za snažniju Bosnu i Hercegovinu. Euroatlantska Bosna i Hercegovina nema ozbiljnu alternativu. Mjesto naše države je u EU i NATO-u. Otvarajmo nove horizonte i gradimo optimizam. Optimizam možemo graditi i na primjerima brojnih uspješnih pojedinaca i kolektiva. Uprkos svim iskušenjima i preprekama koračajmo naprijed ispunjeni optimizmom. Bez obzira gdje bili, ne zaboravimo, domovina je samo jedna. Živjela naša nepokoriva Bosna i Hercegovina! Tuđe nećemo, našu domovinu ne damo! Sretno u 2024. godini!”, zaključio je Bećirović.