Bećirović: Kabadahija iz Laktaša neka kupi kartu za Moskvu u jednom smjeru

“Kabadahija iz Laktaša neka razmisli o kupovini karte za Moskvu u jednom smjeru”, poručuje Denis Bećirović, delegat SDP-a BiH u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

Nakon što je Dodik Visokom predstavniku u BiH Cristianu uputio razne uvrede i poručio da “kupi kartu za Njemačku u jednom pravcu. Danas mu je istekao godišnji odmor”, reagovao je Bećirović.

U nastavku poruku Bećirovića prenosimo u cijelosti:

“Milorad Dodik se ovaj put potpuno prekombinovao. Zapad, Njemačka i visoki predstavnik Christian Schmidt su prijatelji Bosne i Hercegovine i svih njenih građana i naroda. Oni su tu na osnovu međunarodnog sporazuma – Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Zbog toga želim potcrtati sljedeće:

1. Bosna i Hercegovina mora kupovati kartu za Brisel i krenuti snažno u evropske i evroatlantske integracije.

2. Schmidt i oni koji stoje iza njega su ozbiljni ljudi koji predstavljaju najsnažniji i najrazvijeniji dio svijeta koji ne zavisi od volje malog političkog kabadahije iz Laktaša.

3. Umjesto što drsko Schmidtu poručuje da kupi jednosmjernu kartu, bolje bi bilo da Dodik razmisli o kupovini karte za Moskvu u jednom pravcu. Također, ne bi bilo loše da nabavi i sabrana (ne)djela Mire Marković”, navodi se u objavi Bećirovića.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели dr. Denis Bećirović (@dr.denisbecirovic)