Bećirović odgovorio Dodiku koji kaže da neće podržati njegove ambasadore: “Previše si nervozan”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović gostujući na Hayatu govorio je o aktuelnim političkim dešavanjima, a dotakao se i novog saziva Vijeća ministara.

“Neka kadrovska rješenja su mogla biti bolja. Za neka da sam se pitao ne bih nikad glasao. Mene ne obavezuju nikakvi stranački sporazumi. Želim da služim građanima države BiH”, rekao je Bećirović.

Odgovorio je i na kritike njegovih prijedloga za nove ambasadore.

“Spreman sam da pretrpim pritiske, ali da budem siguran da su to prava kadrovska rješenja. BiH trebaju odgovorni političari. Vrlo jasno zastupam red i odgovornost. Mislim da nije dobro što je jedan od kabineta u Predsjedništvu BiH taj spisak dostavio u medije”, kaže Bećirović.

Osvrnuo se i na izjavu Milorada Dodika da Bećirovićeve prijedloge za nove ambasadore SNSD neće prihvatiti jer je za neke “dokazano da otvoreno rade protiv RS”.

“Dodik je previše nervozan, preporučio bih mu da se malo relaksira. Što se tiče Predsjedništva BiH, odluke o tome će donositi Predsjedništvo BiH. On je sada entitetski predsjednik. To uopšte nije njegova tema”, poruka je Bećirovića.