Bećirović: Svi moraju biti oprezni i ne potcjenjivati opasnosti koje su se nadvile nad BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je s načelnikom Općine Donji Vakuf Husom Sušićem i građanima.

On je istaknuo važnost direktne komunikacije državnih zvaničnika s predstavnicima lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini jer svi zajednički moraju biti oprezni i ne potcjenjivati opasnosti koje su se nadvile nad BiH.

Naglasio je da je evropski put Bosne i Hercegovine nemoguća misija sve dok je napadnut ustavni poredak države što je i temeljni preduvjet da bi se vratili u stanje ustavnosti i zakonitosti čega moraju biti svjesni i domaći i međunarodni zvaničnici.

– Zato je nužno zaustaviti antidejtonske aktivnosti i onda nastaviti evropske i euroatlantske integracije, a što će osigurati bolji život za sve građane Bosne i Hercegovine, dodao je Bećirović.

Načelnik Općine Donji Vakuf Huso Sušić zahvalio je Bećiroviću na posjeti i upoznao ga sa osnovnim aktivnostima i projektima, prije svega iz oblasti komunikacija i infrastrukture.

Načelnik Sušić je istakao kako se ulažu ogromni napori na stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta u Općini Donji Vakuf. Između ostalog, naglasio je kako se u saradnji s nadležnim institucijama, radi na ostvarivanju efikasnijeg korištenja i zaštite kulturno-historijskih znamenitosti i baštine, te je posebno istaknut značaj brendiranja “Ajvatovice” kao bosanskohercegovačkog proizvoda.

Bećirović je najavio da će se zalagati, u okviru svojih ovlaštenja i mogućnosti, za promociju kapaciteta koje ima Općina Donji Vakuf, kao i drugih lokalnih sredina, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH.