Beogradske “Novosti” pišu o zavjeri protiv Vučića: Među zavjernicima se nalazi i Dodik!

Kako ističu beogradske “Novosti”, posebno je iznenađujuće što je tajni sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH s biskupom Grigorijom iz Düsseldorfa, koji se jako bavi politikom, otvoreno napao predsjednika Srbije i aktualnu vladu, a koji se održao u Hercegovini.

– Sramna kampanja i prednja strana crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića protiv Srbije, Srpske pravoslavne crkve i predsjednika Aleksandra Vučića uključuje neke od Crnogoraca koji su se do sada predstavili kao najžešći borci za “srpsku stvar”, a među njima je bio i Vučićev Milorad Dodik kojeg nastoje vrbovati za “pobunu”.

To danas otkrivaju Beogradske “Novosti” u članku pod naslovom “NA MILA ĆUTE, A DAKA “BUŠI” VUČIĆA U RS”

U tekstu se kaže da skandalozni govor Mila Đukanovića na konvenciji DPS-a nije podstakao osudu članova vlade Zdravka Krivokapića, pa postoji osnovana sumnja da će njegov kabinet ostati na tragu prethodnog, kako napominju novine i ne samo kada je riječ o povlačenju odluke o priznanju lažne države Kosovo, kako se navodi.

Aktualni crnogorski čelnik optužio je Srpsku pravoslavnu crkvu da je “najgori instrument velikosrpskog nacionalizma, na koji ne mora odgovoriti multietnički crnogorski nacionalizam, već snaga države i crnogorskih građana”. Također je rekao da je ovaj put Srpska pravoslavna crkva brutalno uvedena u političku sferu Crne Gore kao “poticatelj, saučesnik i odvjetnik najgoreg genocida u historiji Evrope”.

Također je optužio Crkvu da “brani svetišta i pokušava zadržati u posjedu nezakonito oduzetu imovinu koju su sagradili crnogorski građani i država”.

U tekstu se napominje da nova crnogorska vlada nije odgovorila na Đukanovićeve optužbe da se Srbija i Vučić sada izravno miješaju u lokalne izbore zakazane za sredinu ožujka u Nikšiću i popis stanovništva u Crnoj Gori.

Čini se da je ova šutnja Vlade u Podgorici znak odobravanja, pogotovo ako analiziramo ulogu poslovnog čovjeka Miodraga Dake Davidovića, koji ima poseban zadatak “provocirati” trenutne oporbene osjećaje, kako to danas izvještavaju “Novosti”, koje su ujedno i glasilo trenutske srbijanske Vlade.

U tom smislu novine vrlo indikativno smatraju susret ovog čovjeka bliskog Đukanoviću s biskupom Joanikijem i Miloradom Dodikom u Banjoj Luci nakon izbora 30. avgusta.

Posebno iznenađuje tajni sastanak s biskupom Grigorijom iz Düsseldorfa, sa srpskim članom predsjedništva BiH, u Hercegovini, koji je otvoreno napao srbijanskog predsjednika i trenutnu vladu, izvijestile su Beogradske “Novosti”.

S druge strane, Vučić je, čini se, zaboravljen jer je Republici Srpskoj pružio više od 100 miliona eura bespovratne pomoći od preuzimanja vlasti u Srbiji, koja je prije svega bila upućena narodu u RS.