Bivši borac VRS poručio Dodiku: Izađi baja na barikade! Ja tamo neću dok ne vidim tebe, tvog sina i ostale političare

Borac VRS Aleksandar Sarić oglasio je javnim pismom kojim je prozvao člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika vezano za reakciju na Zakon o zabrani negiranja genocida.

Pismo prenosimo u cijelosti:

“Razjedinjuješ godinama boračku organizaciju i prijetiš ukidanjem ako budemo protestovali. Pozivaš na jedinstvo, a prvo postaviš pa sklanjaš tablu sa studentskog doma sa imenom Radovana na Palama.

Pozivaš na jedinstvo, a raspisuješ referendum o nezavisnosti koju nikada nećeš proglasiti.

Pozivaš na jedinstvo, a decenijama zbog političke neistomišljenosti razjedinjuješ i zavađaš sopstveni narod.

Pozivaš na jedinstvo, a okružio si se hojštaplerima, lopovima, dezerterima, šljamom i jeftinim lopužama. Pozivaš na jedinstvo, a ne činiš ništa da spriječiš što godinama mladost odlazi sa ovih prostora i što je demografsko stanje katastrofa.

Pozivaš na jedinstvo, a ti tvoji tajkuni koje si ti napravio kroz razne privatizacije, tendere, koncesije su nam uništili privredu, ekonomiju i industrijske pogone koje smo životima branili.

Pozivaš na jedinstvo, a i sam si javno rekao „genocid“ i blatio našeg časnog Кomadanta i Predsjednika.

Pozivaš na jedinstvo… da ne nabrajam dalje. Кako da ti vjerujem BAJA ?????

Ovako ćemo!!

Za osam dana kada i ako stupi ovaj sramni zakon… Izađi javno Baja i reci da nije bio genocid i da su Ratko i Radovan heroji, a ne zločinci i na tim kasnije (ne daj Bože) barikadama i branicima otadžbine kada vidim tvog sina Igora, Čavićevog Tibora, Šarovićevog Nikolu, Petrovog Bojana Đokića , Vladimira sina Mladena Ivanića i sinove ostalih kumova, savjetnika i sekretara… tek tada Računajte i na mene!”, navodi se u pismu.