Burno u Skupštini Crne Gore: Zastupnica Kenana Strujić Harbić imala žestoku raspravu zbog Srebrenice!

Tijekom sastanka, Kenana Strujić-Harbić, predstavnica Bosanske stranke u crnogorskom parlamentu, oštro je reagirala na vrijeđanje manjina, ali i na negiranje genocida u Srebrenici.

“Prvo što ću reći u ovom domu je riječ Srebrenica među bosanskim muslimanima, ne samo u Crnoj Gori, već i u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji i Srbiji, gdje Bosanci postoje posljednjih 1000 godina, najvažnija je riječ na našem jeziku.

Više od 8000 muškaraca, žena, od 0 do 90 godina, ubijeno je u jednom danu. To nije zločin, gospodine predsjedniče, to je genocid i oni su htjeli obrisati naše ljude gumom, ali nisu uspjeli. Mi smo ovdje. Živimo i živjet ćemo u korist svakog Bošnjaka, bosanska stranka će se uvijek kroz parlament i ovaj dom boriti za svakog bosanskog muslimana u Crnoj Gori “, naglasila je Strujić-Harbić odgovarajući predstavnicima prosrpskog DF-a, kako su portali rekli.

Istaknula je da je sastav vlade diskriminirajući prema manjinama.

“Vlada u kojoj nema niti jednog ministra iz bosanskog, hrvatskog ili albanskog korpusa za nas je neprihvatljiva. Takav sastav vlasti nije u duhu crnogorskog ustava koji ga definira kao građansku, multireligijsku državu i koji jamči sva prava manjinskim narodima i jednaku zastupljenost u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti “, rekla je Strujić-Harbić.