Bursać o neproglašavanju Dana žalosti na godišnjicu genocida: Dodik i njegovi poslušnici ostat će upamćeni kao najveće ljudsko smeće

Dragan Bursać, bh. kolumnista i novinar, oglasio se na svom Facebook profilu povodom vijesti da Vijeće ministara Bosne i Hercegovine nije donijelo odluku da se u cijeloj Bosni i Hercegovini u nedjelju proglasi Dan žalosti.

– Sad se ja pitam, onako ljudski, koji ološ od čovjeka i smrad moraš biti da ne proglasiš Dan žalosti na teritoriji cijele zemlje Najiskrenije se pitam!?, napisao je Bursać.

Naglašava da su članovi ovog Vijeća ministara Bosne i Hercegovine ljudi koje plaćaju građani.

– Ali stavimo sve to sa strane. Nego, koji nečovjek moraš biti pa ne pogledati na suzu majčinu, na grad pod zemljom od 8372 ljudska bića???, pita se on.

Ogorčen je činjenicom da zemlje svijeta usvajaju rezolucije o genocidu nad Bošnjacima, dok u zemlji u kojoj se dogodio ne postoji Dan žalosti.

– I dok Parlamenti od Kanade, Novog Zelanda, do Crne Gore i Kosova usvajaju Rezolucije o genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici, u nas 11. jul nije ni Dan žalosti na državnom nivou. Eheej, u zemlji u kojoj je počinjen genocid nema ni Dana žalosti, zvanično!, kaže Bursać.

Napokon, Bursać je otvoreno poručio Miloradu Dodiku i njegovim sljedbenicima.

– Treba biti otvoren i kazati da će Milorad Dodik i njegovi poslušnici ostati upamćeni kao najveće smeće posljeratno, kažem-ne samo političko nego i ljudsko, zaključio je on.