BURSAĆ PORUČIO MILANOVIĆU: “Mala je tvoja mržnja za ljepotu ove zemlje!”

U Dnevniku HTV-a gostovao je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović. Govorio je o brojnim temama, a dotakao se i naše zemlje. Između ostalog Milanović je istakao: “Neka se ne zanose da će bilo kakve strateške odluke o ičemu biti donošene bez suglasja triju konstitutivnih naroda, dodao je, i to nije nikakav srednji vijek, i bez toga nema građanske države.

“Dakle, još jednom govorim – građanska država je daleki, daleki san, i to je lijepa stvar, ali prvo sapun, onda parfem”, zaključio je predsjednik Hrvatske.”

Povodom navedene izjave oglasio se i Dragan Bursać, banjalučki novinar i kolumnista, putem društvenih mreža:

Mi, ponosni Bosanci i Hercegovci, možemo samo reći, dođi Milanoviću, okupaj se na Uni, napij se vode na Sani, nasmij se na Neretvi, ogledaj se u Drini, ugrij se na Trebišnjici!

Mala je tvoja mržnja za ljepotu ove zemlje i ovog naroda! Sapunom operi svoja usta prije nego što ispustiš otrov preko jezika. A Bosna i Hercegovina, kao najljepši parfem obavija čak i tebe i tvoj svijet i daje ti smisao životu! Mi praštamo, jer smo ljudi, ti uči da bi bio čovjek! Preko tvoje strelice mržnje bacićemo miris ljubavi! Evo ti jedan prirodni, a bosanski sapun od lavande. I pazi da ga ne ispustiš dok se tuširaš. Ne bi ti valjalo!”

slobodna-bosna.ba