Jovnović komentarisao ikonu koja je poklonjena Lavrovu: “To je velika bruka i sramota za Dodika!”

Danas je u Mostaru predsjednik PLD-a Srbije Čedomir Jovanović, kao i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić, podržao Koaliciju za Mostar u kojoj Demokratska fronta izlazi na lokalne izbore u tom gradu.

Komentirao je događaje vezane za ikonu koju je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik poklonio ministru vanjskih poslova Rusije Sergeju Lavrovu tijekom posjeta našoj zemlji.

“Što se tiče ikone, prije ili kasnije sve se loše razbije. Sramota, sramota za naš narod, sramota za Bosnu, za Crkvu, sramota za Lavrova, za Rusiju, sramota, sramota, sramota … Kako god se dotaknete sramote. Sada moramo provesti policijsku istragu kako bismo saznali odakle je došla. Znamo odakle dolazi. Otišli su tamo kod podmetača požara da učine ono što su radili prije ovdje u Bosni, što bi i sutra učinili sa mnom u Srbiji i s vama ovdje u Bosni. Oni su vaši divovski heroji. Nakon posjeta Lavrovu područje je gore nego što je bilo prije posjeta. Ovaj posjet bio je zakazan za mart u drugoj ikonografiji ”, rekao je Jovanović.

“Bio je svjestan posljedica svog ponašanja. Budući da drugi šute o tome, pošteno je reći Bosni, u redu, možda je njihova atomska bomba veća i Bosna nije tamo, ali niko nije naredio da Komšić iz veleposlanstva kako bi Lavrovu rekao što misli o onome što je učinio kasnije. Posljedica je te eksplozije koju je morao braniti ovaj grad prije 25 godina i ne možete takvom čovjeku reći da ste mi odbili gostoprimstvo jer vas je netko nazvao na telefonu. Ne, odbio sam vam gostoprimstvo jer niste vrijedni razgovora nakon ponižavanja Bosne ”, rekao je između ostalih Jovanović.