Čedomir Jovanović u teškom stanju: Doktori sumnjaju da Čedo ima emboliju pluća ili upalu kičmene moždine!

Čelnik LDP-a Čedomir Jovanović nalazi se u bolnici zbog bilateralne upale pluća, dok test nije pokazao pozitivan test na koronavirus.

Neslužbeno se doznaje iz izvora bliskih Jovanoviću, da mu je zdravstveno stanje teško i komplicirano te ima jake bolove. Liječnici sumnjaju na plućnu emboliju ili upalu leđne moždine, navodi izvor, ali navodi da uzrok takvog pogoršanja stanja Jovanovića još nije utvrđen.

Plućna embolija je iznenadna blokada plućne arterije embolom, a embolus je obično krvni ugrušak, ali to može biti i masnoća, koštana srž, komad tumora ili mjehurić zraka koji prolazi kroz krvotok dok ne začepi krvnu žilu.

Visok krvni pritisak također je problem koji liječnici pokušavaju smanjiti. Razlog ovakvog teškog stanja je vjerovatno Jovanovićeva preležanost korona virusa, kojim je bio zražen.

Podsjetimo, Jovanović je od petka primljen u KBC “Dragiša Mišović” nakon što se razbolio, a ima i crijevnih problema. Zadržan je na daljnjem ispitivanju kako bi utvrdio ima li problema s koronavirusom.

Jovanović je svjestan, komunikativan i u stabilnom je stanju. Nije bilo potrebno povezati ga s kisikom, piše “Kurir”.

Podsjetimo, Jovanović je u julu 2020. godine bio pozitivan na korona virus, a zatim je imao tešku upalu pluća, pa je hospitaliziran na Infektivnoj klinici.