Cenička odbrusila Mektiću zbog Sanje Vulić: Ako nemaš pametnije argumente, nemoj ni ove degutantne navodit!

U posljednje vrijeme vode se žustre rasprave između poslanika SDS-a Dragana Mektića u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i poslanice SNSD-a Sanje Vulić.

Mektić je na svom Twitteru napisao da “Vulićka ima više od 40 godina, a nije se porodično ostvarila pa je boli ona stvar za narodom. Nema ni kučeta ni mačeta.”

U njihovu raspravu uključila se i analitičarka Svetlana Cenić.

“Mektiću, ako nemaš pametnijih argumenata u debati, nemoj i ove degutantne, koji govore o tebi, a ne o Sanji Vulić. Žene koje nisu udate i nemaju djecu iz nekog razloga, i dalje su ŽENE, nisu drugog reda. Imaš ih i u svojoj partiji. Što tim argumentima ne gađaš neženje bez djece?!”, napisala je Cenić na svom Twitter nalogu.

Vulić, koja je član Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamenta BiH, prethodno je prozvala Mektića, tvrdeći da je glasao za inicijativu bošnjačkog predstavnika Denisa Bećirovića, tvrdeći da “Bošnjaci dobijaju podršku za sve”. “Hibridni rat” za jačanje obrambene sposobnosti BiH.

Nakon ove izjave uslijedila je reakcija Mektića, koja je naišla na oštre komentare.

“Šta je sporno, koji se nacionalni srpski interes štiti time što nas neko ugrožava? Ja to želim znati. Drugo je pitanje što Vulić ima više od 40 godina, a nije se porodično ostvarila pa je boli ona stvar za narodom. Nema ni kučeta ni mačeta”, napisao je Mektić.