Cirkusantica Sanja Vulić zaprijetila Sudu BiH: Ako prihvatite bespramnu odluku CIK-a, pokazat ćemo vam ko smo!

Ona je rekla i da je odluka da se ponište rezultati izbora u Srebrenici apsolutno protiv Srba, te da će “srpski” članovi CIK-a ostati zapamćeni kao izdajnici srpskog naroda.

– Ako se desi da prihvate političku i bespravnu odluku CIK-a koji je, kako je svima poznato, nezakonito imenovan, mi ćemo pokazati ko smo, poručila je Vulić.

Također je rekla da je odluka o poništavanju rezultata izbora u Srebrenici apsolutno protiv Srba i da će “srpski” članovi CIK-a ostati upamćeni kao izdajnici srpskog naroda

Podsjetila je da je kandidat za gradonačelnika SNSD-a Boris Jerinić na posljednjim izborima u Doboju, koji su se odvijali u skladu sa zakonom, imao mnogo veću prednost od Srđana Todorovića iz Socijalističke partije.

– Cijela oporba, ako se okupi oko nje na budućim izborima, na nivou je statističke pogreške u odnosu na SNSD u Doboju, jer smo moćni i opet ćemo pobijediti, rekla je Vulić.

Pozvala je čelnika Socijalističke partije Petra Đokića da se izjasni je li još uvijek koalicijski partner SNSD-a.

– Neka kaže ako stoji iza svog osoblja u Doboju. Ako je on na vlasti na nivou republičkih institucija i SNSD propadne u Doboju, onda nešto nije u redu, rekla je Vulić.

Dodala je da bi, ako Đokić sakrije da je sjedio za pregovaračkim stolom s čelnikom SDS-a Mirkom Šarovićem, trebao biti “Jack” i rekao je li gotov kad je riječ o dugoročnoj koaliciji sa SNSD-om.

– Srđan Todorović nema šanse u odnosu na Borisa Jerinića na dobojskim izborima i uvjerit će se sam, naglasila je Vulić.

Rekla je da se čelnik SDS-a Mirko Šarović osvećivao bivšem članu stranke Obrenu Petroviću u vezi s otkazanim izborima u Doboju, koji je razumio da grad može voditi kroz razvoj i prosperitet s CIK-om.

Vulić je dodla da SDS preživljava na krilima stranaca i potpore političkog Sarajeva na političkoj sceni.

Također je rekla da je odluka o otkazivanju rezultata izbora u Srebrenici u potpunosti protiv Srba i da će “srpski” članovi CIK-a ostati upamćeni kao izdajnici srpskog naroda, rekla je za Srnu.