Ćiro Blažević sahranjen u zagrebačkoj Aleji velikana, stotine ljudi ga ispratilo na vječni smiraj

Legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević sahranjen je danas u Aleji velikana na zagrebačkom Mirogoju.

Blažević je preminuo u 88. godini nakon duge i teške bolesti, a nakon jutrošnje komemoracije koja je održana u dvorani Vatroslav Lisinski, u poslijepodnevnim satima je sahranjen u Aleji velikana i svijet se danas i zvanično oprostio od ovog velikog stručnjaka.

Vrlo emotivan govor održao je selektor Hrvatske Zlatko Dalić rekavši da će mu Ćiro u svakom trenutku nedostajati.

“Uvijek sam govorio vi, ali na dan tvog oproštaja ću prijeći na ti. Odlaziš na neko drugo, bolje mjesto, igrati drugo poluvrijeme. Ovo prvo, zemaljsko, nažalost je završilo. Da si ovdje s nana, ti bi nas pogledao, nasmijao se i opsovao nas, kako znaš”, rekao je Dalić pa nastavio:

“Pogledaj koliko je raje došlo. Ne bi nam dao da danas plačemo i tugujemo. U tvom društvu uvijek su bili smijeh, veselje i sreća. Gore na nebu, čekaju te anđeli, radosni su što je došao trener svih trenera. Skoro će kraj utakmice, a oni gube 2:1. Samo ti možeš okrenuti utakmicu i pobijediti. Nedostajat ćeš nam, Ćiro. Ušao si pod našu kožu, naše porodice i domove. Ti si naš, Ćiro. Nedostajat će mi tvoje društvo, tvoja podrška i zaštita. Ti si bio puno više od trenera, jedan jedini i neponovljivi. Džentlmen, šarmer i motivator. Samo si ti mogao nešto opsovati na televiziji, a da niko nije zamjerio. Samo ti si mogao reći grube riječi, a da niko ništa ne zamjeri. Ti si jedan od najvećih faca koji je hodao ovom regijom. Ostavio si nam puno toga, nisi bio kopija. Tebe nitko ne može zamijeniti. Volio si Bosnu i Hercegovinu, ali od svega najviše svoju Hrvatsku. Bio si veliki domoljub. I zato ti laka zemlja. Dragi Ćiro, neka ti je vječna slava.”