Čović: Dan izbora u Hrvatskoj bit će neradni u BiH, nama će to biti svetkovina

Šef HDZ-a Bosne i Hercegovine držao je govor na današnjem 20. Općem saboru HDZ-a u Zagrebu. Najavio je da će srijeda, 17. aprila, kada se održavaju izbori u Hrvatskoj, biti neradni dan i u BiH.

– Poruka svima koji su razmišljali da se možda tog 16. i 17. u Bosni i Hercegovini neće moći organizirati aktivnosti izbora jer su dominantno dosad organizirani kroz školske institucije, to je bila jedina mogućnost. E pa sad odgovor i vama i svima onima koji slušaju, a i njima. Bit će za nas kao i za vas neradni dan. Samo će to kod nas biti svetkovina – rekao je Čović i dobio velike ovacije HDZ-ovaca, prenosi N1.

Kaže kako je 16. aprila planirano otvaranje privrednog sajma u Mostaru.

– Zemlja partner ove godine je Hrvatska. To je jubilarni 25. sajam pa je tako priličilo. Predsjednik vlade (Hrvatske) je planirao doći 15. navečer s drugim predsjednicima vlade iz okruženja, a 16. otvoriti taj sajam. Ja sam siguran da ovi datumi to ni na koji način neće poremetiti i da ćemo se okupiti dolje da pošaljemo poruku uime svih Hrvata koji žive u BiH – nema zabluda i nema mjesta dodvoravanju Hrvatima BiH – naveo je Čović i dodao:

– Svi oni koji su vjerovali da ćemo se za ove izbore nekako razdijeliti, poruka je jasna, i ja sam je izrekao u nekoliko riječi. Organizirat ćemo se kao što smo se organizirali zadnjih 30 godina od Domovinskog rata do danas. Zbog toga upravo hvala tebi, dragi prijatelju, dragi Andrej.