ČOVIĆ “NAPUŠTA” I OSTAVLJA NA CJEDILU DODIKA? Dogovoren sastanak sa Inzkom!

Nakon neslavnog dueta s Miloradom Dodikom pred Vijećem sigurnosti UN-a, najlukaviji i najoprezniji čelnik HDZ-a, Dragan Čović poslao je pismo čelniku OHR-a Valentinu Inzku, pokušavajući nagoditi spor. Čini se da je uspio.

Valentin Inzko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, rekao je za H1 da je primio pismo čelnika HZD-a Dragana Čovića i njegovu poruku razumio prijateljski, poput rukovanja.
S druge strane, rekao je kako je Dodikov govor Vijeću sigurnosti UN-a bio nerazumljiv, ne samo zato što je uvrijedio mrtvog čovjeka, lorda Paddyja Ashdowna, bivšeg visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini.

S druge strane, nastup Dodika pred Vijećem sigurnosti Ujedinjenih naroda “premašio je sve mjere”.

“Ono što mi je Dodik rekao bilo je preko svake mjere. Ne da me nazvao prostitutkom, posrednikom, čudovištem … Rekao je da je Paddy Ashdown kriminalac. Živ sam, mogu se braniti, ali Paddy je mrtav. To je čudovišno, a nazvao me čudovištem ”, rekao je Inzko za H1.

Podsjećamo, Inzko je ranije rekao da bi se član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik trebao suočiti sa zabranom putovanja u svim zemljama EU, kao i u svim zemljama EU UN-a, do svibanjskog zasjedanja Vijeća sigurnosti UN-a, osim ako u međuvremenu promijeni naziv Studentske kuće. na Palama, nazvano po osuđenom ratnom zločincu Radovanu Karadžiću.

Navodeći da je prethodno izvijestio Vijeće sigurnosti UN-a o veličanju ratnih zločinaca, Inzko je rekao da je 11. srpnja ove godine u Srebrenici, gdje je ubijeno 8.000 Bosanaca, pozvao Dodika da se povuče ploča posvećena Karadžiću ili za preimenovanje u Dom učenika. u kojem buduće generacije žive i rastu.

“Kao što je rekao njemački ministar vanjskih poslova – u civiliziranoj Europi nema mjesta za one koji slave ratne zločince. Nema mjesta za one koji ne dijele Europske vrijednosti ”, izjavio je Inzko pred Vijećem sigurnosti, što je izazvalo neviđeni izljev bijesa Milorada Dodika, koji se našao u dosadnoj poziciji.