Čović očigledno ne može da prihvti poraz u Mostaru! Želi da CIK podnese ostavku, optužuje da je 46 mjesta neregularno prebrojano

“Odluka Središnjeg izbornog povjerenstva za Bosnu i Hercegovinu da preračuna do 70 biračkih mjesta u Mostaru potvrdila je sumnju na ozbiljne nepravilnosti i manipulacije koje je Hrvatski narodni sabor predstavio javnosti”, navodi se u priopćenju HNS-a.

Kaže se da u nedjelju u 17 sati imate tektonske promjene i trend odaziva na području gdje živi bošnjačko stanovništvo, “što se ne može racionalno objasniti, jer u tim mjestima nije zabilježena veća gužva, a odaziv raste za nekoliko posto”.

– Nakon zatvaranja biračkih mjesta u 19:00, prestat će sve informacije o sljedećem procesu brojanja, što je apsolutno neprihvatljivo za demokratski proces. Institucije odgovorne za održavanje izbora u svim europskim zemljama prebrojavaju uzorke stotina tisuća glasova u samo sat vremena, dok se u Mostaru događa da javnost ne može dobiti informacije ni 37 sati nakon zatvaranja birališta. Pored izbornog inženjeringa koji su bošnjačke stranke izvršile skandaloznim premještanjem iz jednog urbanog područja u drugo, CIK BiH stavlja izborni postupak pod krinku tajnosti, gdje glasovi iz tri hrvatska urbana područja nestaju bez da se broje ili uopće ne broje. Najveća odgovornost za takve postupke leži na politiziranom CIK-u Bosne i Hercegovine, koji je po dogovoru u Mostaru.
U priopćenju se navodi da je odluka CIK-a Bosne i Hercegovine potvrdila legitimne sumnje u kompromis oko izbora, što dovodi u pitanje cijeli izborni proces povijesnog dana za sve stanovnike Mostara.

– Nakon takvog skandala neviđenih razmjera, posebno u Mostaru, koji je toliko godina bio bez izbornog postupka, zahtijevamo neopozivu ostavku članova Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine jer nisu u mogućnosti postaviti standarde i uvjete za demokratske izbore i pravosudne i policijske institucije. u svim ostalim aktivnostima koje slijede – izvijestili su iz HNS-a.