Čović zadovoljan: Schmidt je uradio ono što je trebao, ne vidim razloga da dodatno intervenira

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, nije želio komentarisati izjave drugih bh. političara kazavši kako su “to kolege s kojima sam radio i da svako ima svoje viđenje”.

“Politički život je takav, na izborima se to provjeri, iskomunicira, iza toga se pravi vlast. Mi ćemo, kao i Vijeće ministara, napraviti i Vladu Federacije uskoro, kao što smo definirali Posavsku vladu. Idemo raditi dalje. Želim svakome dobro zdravlje i mudrosti u vođenju političkog života za dobro onih koje oni predstavljaju. Ja se trudim da u ime hrvatskog naroda radim to najbolje za hrvatski narod”, rekao je Čović.

Prokomentarisao je Čović i pozive stranaka “Osmorke” da Christian Schmidt dodatno interveniše kod uspostave vlasti u Federaciji BiH.

“Ne vidim nijednog razloga. Mislim da je visoki predstavnik intervencijama uradio ono što je trebao. Mi ćemo vjerovatno u naredna dva dana imati predsjednicu Federacije i dva zamjenika koji će imati mandatara. Ići će se u uspostavu Vlade. Ne vidim nijednog razloga da bilo ko intervenira”, rekao je Čović.