Čovićev HDZ se uplašio! Procurio nacrt Izvještaja Evropskog parlamenta koji ugrožava HDZ-ov plan!

Mediji pod nadzorom HDZ-a napisali su da važan dio izvješća o činjenicama poziva na kompromis između poštivanja prava ljudi i jednakih prava svih građana, što je u suprotnosti s glavnim ciljem HDZ-a Dragana Čovića, koji uvijek koji insistira isključivo na pravu naroda tvrdeći da u BiH građani zapravo i ne postoje.

Portugalski član Europskog parlamenta Paulo Rangel, koji je u oktobru 2019. godine imenovan stalnim izvjestiteljem za BiH, napisao je nacrt izvješća koji sadrži neprimjerene odjeljke koji se nikako ne uklapaju sa političkom agendom lidera HDZ-a Dragana Čovića.

Čelnik HDZ-a rekao je da je Rangelovo izvješće na prvi pogled ustavna i izborna reforma u provedbi da će EU pomoći Bosni i Hercegovini, ali ne voli činjenicu da je dokumentu ponuđen jednak tretman građanskim i kolektivnim pravima svakog pojedinca i navodi da treba naći prihvatljiv balans

“Bosna i Hercegovina nije jedina multietnička zemlja na svijetu. Buduće reforme moraju poštivati ​​pluralističku prirodu zemlje, istodobno osiguravajući održivu i funkcionalnu demokraciju u kojoj su svi građani jednaki”, napisao je u nacrtu europarlamentarac Paulo Rangel, poslije čega je Čovićev HDZ ostao blago prestrašen.

Kao što je poznato, Čovićev HDZ ističe jednaka prava ljudi, a uopće se ne poziva na prava građana.

Čoviću se ne sviđa činjenica da dokument govori o ustrajnom političkom pritisku na Centralno izborno povjerenstvo BiH. Politički pritisak na CIP često dolazi od Čovićevog HDZ-a i Dodikovog SNSD-a.

U članku pod Čovićevom kontrolom navodi se da je autor izvještaja posebnu pozornost posvetio reformi obrazovanja.

– Prema njegovim riječima, trebalo bi eliminirati nacionalnu razliku između djece u školama, međutim, to pokazuje da on ne zna činjenicu da se tri službena jezika koriste u BiH. I to je temelj ostvarenja svih identitetskih prava u EU – zaključuje se u Mostaru, koji prenosi nezadovoljstvo čelnika HDZ-a BiH sadržajem i usmjerenošću Izvješća člana, kojeg je Paulo Rangel pripremio.