Čovićev mediji prizivaju intervenciju OHR-a: “Bošnjaci su navikli da visoki predstavnik intervenira na štetu Hrvata. Ali, vremena su se promijenila…”

Mostarka televizija “HB” piše kako je do sada OHR dva puta intervenirao u korist bošnjačkog naroda, i to 2000. i 2010. godine kada je antihrvatskom intervencijom omogućio SDP-u da formira vlast bez legitimnih predstavnika Hrvata.

Kako piše portal Slobodna Bosna, televizija koja je pod kontrolom HDZ-a piše da su se ovih dana u javnosti pojavila nagađanja kako bi Visoki predstavnik Christian Schmit ponovno mogao intervenirati u slučaju blokade izbora Vlade Federacije te da je ta najava izazvala burne reakcije pojedinih bošnjačkih političara i medija, koji su se navikli “da sve intervecije OHR-a idu na štetu Hrvata”.

Podsjećaju na neke od ranijih odluka bivših Visokih predstavnika koje su išle na štetu HDZ-a i koje su omogućile SDP-u da formira vlast bez predstavnika te hrvatske stranke. To je učinjeno 2000. godine kada je SDP formirao Alijansu za promjene i 2010. godine kada je SDP formirao tzv. Platformašku vlast ponovo bez HDZ-a.

Mostarska televizija priželjkuje novu intervenciju OHR-a, ali ovog puta na štetu Bošnjaka. U nastavku pogledajte prilog ove televizije: