ČOVIĆEV PORTAL UVJEREN: Zahvaljujući vijećnicima SDP-a i Naše stranke, gradonačelnik Mostara bit će iz HDZ-a!

HDZ mora ostati odlučan da bi dr. Kordić trebao postati novi gradonačelnik, jer za to imaju sve moguće argumente: pojedinačno je uvjerljivo najjača stranka, a sam Kordiić osvojio je najviše glasova među svim kandidatima koji su izašli na birališta” Piše mostarski portal Dnevnik.ba.

Mostarski portal piše da je HDZ BiH uvjerljivi pobjednik s 13 osvojenih mandata u Mostaru, a u mostarskom Gradskom vijeću sudjelovat će ukupno šest političkih formacija, a niti jedna od njih ne može učiniti ništa za sebe u gradu. Za funkcioniranje Gradskog vijeća morat će se stvoriti koalicija. Ako Mostarci žele dobro, ta bi koalicija trebala okupiti dvotrećinsku većinu, HDZ i SDA.

Portal piše da bi novi gradonačelnik Mostara trebao biti kadndat HDZ-a Dario Kordić, pored ostalog i zbog toga što dvije vijećnice Naše stranke Boška Ćavar i Irma Baralija ni u kojem slučaju neće podržati kandidata SDA za gradonačelnika Mostara, dr. Zlatka Guzina.

Portal također napominje da kandidata SDA neće podržati vijećnici SDP-a, što bi značilo gušenje vlastitih političkih opcija u zagrljaju SDA, što je do sada bilo nebrojeno puta u političkom životu BiH.

– Unatoč svim spletkama i trikovima SDA i CIK-a BiH s kojima se treba pozabaviti tužiteljstvo, bilo bi najbolje za Mostar i Mostarce da HDZ i SDA zajedno formiraju vladu. To su dvije stranke koje pobjeđuju u svojoj nacionalnoj zajednici i stoga su ovlaštene upravljati gradom. Mostar je jednako hrvatski, bošnjački i srpski grad, a pobjednici na izborima u tri nacionalne zajednice trebali bi formirati vladu – piše mostarski portal, blizak Čovićevom HDZ-u, i ponavlja da je Kordić pojedinačni kandidat s najviše glasova, a uz podršku SDA morao bi postati novi gradonačelnik Mostara.

Ovo je jedini logičan i principijelan rezultat mostarskih izbora. Bilo koja druga mogućnost znači da je polovica stanovništva isključena iz sudjelovanja u vlasti grada i pokušaja dominacije nad drugima.

– Ako se pak SDA nekako uspije dočepati novog Gradskog vijeća, potrebnog za izbor gradonačelnika, tada bi hrvatske stranke trebale zaustaviti svaku suradnju sa SDA i omogućiti im samostalno vođenje grada kako bismo mogli vidjeti kuda vodi – piše mostarski portal.