Ćubrilović: “Republika Srpska je jedinstvena i odlučna da se suprostavi nasilju visokog predstavnika”

Kolegij NSRS odlučio je da posebnu sjednicu parlamenta održi u petak, 12. jula.

Na dnevnom redu bit će, kako je naglasio predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović, izmjene Krivičnog zakonika RS, ali i donošenje zakona o neprimjenjivanju odluke visokog predstavnika.

“Nakon odluke Valentina Inzka, ne postoje uslovi za rad tog zakonodavnog tijela”, kaže Čubrilović za otkazivanje PS PSBiH.

“Onaj ko je izjavio da će se RS povući i da ćemo odustati od našeg prava na slobodu, taj tješi svoje birače. Republika Srpska je jedinstvena i odlučna da se suprotstavi nasilju visokog predstavnika”, dodaje.

Nema zvaničnih sastanaka s novim visokim predstavnikom, ali nezvaničnih će biti.

“U kafani sretnete čovjeka, ne možete to izbjeći”, kaže Čubrilović.

Lideri će razgovarati u istom formatu i narednih dana, “ovo je zasjedanje u kontinuitetu. Vlada nacionalnog jedinstva je opcija”, naglašava na kraju.

“Neće biti moguće izbjeći neku vrstu komunikacije sa Christianom Schmidtom”, kaže šef Kluba PDP-a Perica Bundalo.

Iz SDS-a Miladin Stanić šalje poruku narodu:

”Spremni smo pregovarati sa crnim đavolom, a da sačuvamo svoj narod. Imamo iskustveno nepouzdanog partnera, ne vjerujemo u iskrenost SNSD-a, volio bih da sam sebe demantujem. Dajemo još jednu šansu da budemo jedinstveni i da se oko svih detalja dogovorimo. Niko na svojim leđima nije više osjetio nametanja od SDS-a. Doživjeli smo da se u jednom momentu članovima SDS-a oduzmu sva ljudska prava…”, prenosi N1.