Cvijanović odgovorila Bećiroviću: Mi u RS-u ne zovemo strance upomoć

Član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović naglasila je da je Republika Srpska demokratska i da njene lidere biraju i smjenjuju građani, a ne Vijeće za implementaciju mira ili bilo ko izvana.

– Mi u Republici Srpskoj ne zovemo strance upomoć da nam mijenjaju ustav da bismo mogli formirati vlast, rekla je Cvijanovićeva.

Upitana da prokomentariše poziv koji je Denis Bećirović uputio PIC-u da podrži visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta, koji, kako je rekao, treba u najkraćem roku da smijeni predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Cvijanović je odgovorila za Srnu da Bećirović može da priziva koga hoće u nastojanju da se tuđim mišićima obračunava sa Republikom Srpskom.

– BiH nije i neće biti žarište, koliko god se Bećirović trudio da privuče međunarodnu pažnju. Dejtonski mirovni sporazum srušen je stranim intervencijama, uključujući i one koje čini Christian Schmidt, a koji na mjesto visokog predstavnika nije izabran u skladu sa odredbama upravo tog sporazuma na koji se Bećirović poziva, ukazala je Cvijanović.