Cvijanović: “Sankcije me uvjeravaju da radim ispravno, laž je da smo Dodik i ja prijetnja za mir i stabilnost”

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, smatra kako je “sankcije Velike Britanije dodatno drže u uvjerenju da je ispravno sve ono što radi u RS, ali i BiH”.

– Ja sam čovjek Republike Srpske, gdje čitav niz godina obavljam veoma važne pozicije koje zahtijevaju i odgovorno ponašanje, pridržavanje Ustava. Ne slažem se sa nekim strancima koji su odlučili da ignorišu Ustav ili da kažu da je ustavno ono što se desilo nakon Ustava, a nije došlo do njegove promjene, ili da nije ustavno ono što je bazično napisano u Ustavu – rekla je Cvijanović za ATV.

Navodi kako se u njenom stvarnom životu promijenilo nije ništa i “da će raditi za RS nebitno od pozicije na kojoj bila”.

– To je moje opredjeljenje, zato što znam da moramo biti okupljeni oko ciljeva Republike Srpske i njenih interesa, da ne smijemo gubiti ni energiju ni volju ni želju da iskomuniciramo ono što su naši pravi razlozi – naglasila je Cvijanović.

Naglasila je da su “razlozi za sankcije Velike Britanije lažni, kao i da su optužbe koje su tamo navedene apsolutna laž”.

– To što neko kaže kako podrivate ustavni poredak ili legitimitet institucija BiH, apsolutno nije tačno – dodala je, te istakla kako je “lažna tvrdnja da je s Miloradom Dodikom prijetnja za mir i stabilnost.

– Jedna od još većih laži jeste kako mi radimo nešto u Republici Srpskoj po nalogu predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina. Mislim da su iskoristili globalnu histeriju i pokušaju nas sa mikro plana prebaciti na makro plan, da bi to bolje zvučalo – kazala je predsjednica RS za ATV.