Cvijanović: Sarajevo nervira činjenica da RS i Srbija sarađuju

Cvijanović je istaknula da je prošlu godinu obilježila pandemija, ali i zdravstveni radnici koji su ljudima pomogli da uđu u novu godinu sa sviješću da im treba zaštita, ali i znajući da su bolnice opremljene, te da imaju kvalificirano osoblje.

„Mora postojati uska veza između privrede i institucija. “Prošle godine naša privreda je dobila značajnu podršku Vlade Srpske, s namjerom da zadržimo naše poslovanje, ali prije svega da zadržimo radna mjesta”, rekla je Cvijanović za RTRS.

Istaknula je da je nezadovoljna radom organizacija na nivou BiH, jer, kako je rekla, umjesto mjesta za potpunu koordinaciju kako bi se pronašlo rješenje problema, tamo su nametnute određene političke teme, kojima se ne rješavaju problemi.

“U političkom Sarajevu ljudi se bave zašto Srpska i Srbija žele graditi hidroelektrane, što znači energetsku neovisnost i bolji izvoz, više radnih mjesta. To im predstavlja problem, jer ih uznemirava činjenica da se Srpska i Srbija sarađuju u važnom projektu, a svu svoju političku energiju posvetit će da to ospore”, rekla je Cvijanović.