Cvijanović u Doboju zaprijetila: Ovo je samo generalna proba…

Na skupu u Doboju stigli su članica Predsjedništva Bih Željka Cvijanović, protparol SNSD Radovan Kovačević, ministar finansija BiH Srđan Amidžić te poslanici u PSBiH i NSRS. SNSD ima jaku infrastrukturu u Doboju pa ne čudi što je na skupu više hiljada pristalica. S protesta je poručeno: “Ovdje se Dodik pita”.

Radovan Kovačević, portparol SNSD-a kazao je kako mu je drago da se na potpuno miran i kutluran način protestuju u RS, za razliku od Sarajeva gdje “ni 30 Srba nije moglo dobiti dozovlu da iskaže mišljenje”.

Naveo je kako je ovo “progon Srba”.

“Ne zaboravljamo da je u BiH došao stranac koji nema legitimite i podiže optužnice protiv predsjednika RS i direktora Službenog glasnika RS jer rade svoj posao i ne odustaju da po stranom diktatu dignu ruke od RS nego odlučno, dostojanstveno štite interese RS”, rekao je Kovačević.

Poručio je kako “granica postoji”.

Cvijanović je istakla kako je ponosna što se narod okupio “jer zna da treba da brani institucije RS i Republiku Srpsku”.

“Ovo je samo generalna proba za ono što može da usliejdi ukoliko nastave da nas maltretiraju, a maltertiraju nas ona kada ne dozovljavaju da Skupština i predsjednik obavljaju svoj posao. Predsjednik RS sada treba da odgovara za nepostojeće krivično djelo koje je kreirao neposotjeći visoki predstavnik. Dosta nam je više te nepravde s kojom živimo sve godine”, rekla je Cvijanović.

Navela je kako je sigurna da će “RS pobijediti”.