Dan žalosti u Tuzli: Počelo okupljanje i mirna šetnja za Amru Kahrimanović!

U Tuzli je danas ispred Caffe bara “Sydney” u Tržnom centru “Sjenjak” na Brčanskoj Malti počelo okupljanje i mirna šetnja za ubijenu Amru Kahrimanović, prenosi Slobodna Bosna.

Okupljanje je ranije najavio Damir Hodžić, sin ubijene Amre Kahrimanović.

“Još jednom hvala svima na ogromnoj podršci i ljubavi koju nam pružate”, naveo je Hodžić.

Podsjetimo, za ubistvo Amre Kahrimanović kojoj je jučer klanjana dženaza osumnjičen je policijski službenik Elvis Ćustendil, kome je određen jednomjesečni pritvor.

Gradonačelnik Tuzle 11. februar proglasio je Danom žalosti na području grada Tuzle.

“Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, donio je Odluku o proglašenju Dana žalosti na području grada Tuzle, povodom tragičnog događaja i gubitka života naše sugrađanke Amre Kahrimanović. Dan 11. februar 2024. godine (nedelja) proglašava se Danom žalosti na području grada Tuzle. Dan žalosti bit će obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave, kao i na zgradama javnih preduzeća i javnih ustanova širom grada.

U skladu s danom žalosti, na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera. Također, neće se emitovati muzika u ugostiteljskim i drugim javnim objektima. Svi mediji sa područja grada Tuzle obavezuju se da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti i da se suzdrže od emitovanja sadržaja koji bi mogli narušiti solidarnost i saosjećanje s porodicom i prijateljima preminule Amre Kahrimanović”, navedeno je u odluci.