Denis Bećirović: “Predlažem migrantski centar u dvorištu Milorada Dodika”

Denis Bećirović, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, predložio je dodavanje tačke na dnevni red o migrantskoj krizi na današnjoj sjednici ovog parlamenta.

“Moja kolegica Dušanka Majkić i ostali delegati iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata do sada nisu ništa sugerirali u vezi s migrantskom krizom”, rekao je Bećirović, rekavši da država i javnost imaju neviđene probleme.

Na pitanje novinara zašto Dušanka ranije nije glasala za njegovu inicijativu o migrantskoj krizi, Dušanka Majkić je rekla da nije jer je to predložio Denis Bećirović.

“Jutros čitam izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ne želi novac od EU jer migrantski centri neće biti izgrađeni u RS. Evo, predlažem prvi useljenički centar u dvorištu Milorada Dodika”, rekao je Bećirović.

Sa šest glasova za, četiri protiv i dva suzdržana, delegati su odbili prijedlog Denisa Bećirovića da se pitanje problema migranata u Bosni i Hercegovini uvrsti u tačku dnevnog reda. Delegati Republike Srpske glasali su protiv.

“Cijela Europa raspravlja o migrantskoj krizi a mi se bavimo izvještajima 2019. godini”, rekao je Bećirović.