DIREKTOR TURISTIČKE ORGANIZACIJE JAHORINA PODNIO KRIVIČNU PRIJAVU ZBOG ISTICANJA ZASTAVE RBiH: Tvrdi da je to širenje nacionalne mržnje

Kaže da je ovo drugi slučaj poticanja vjerske i nacionalne netrpeljivosti i širenja takve zastave na općinskom području Pale.

Igor Tošić, direktor Turističke organizacije Jahorina u Istočnom Sarajevu, rekao za Srnu da je podnio prijavu protiv NN osobe koja je raširila zastavu Republike Bosne i Hercegovine na mjestu Crvenih stijena na Romaniji, te da čeka da ga policija sankcioniše.

– Jučer sam se prijavio u Policijsku stanicu Pale na osnovu fotografije koja uznemirava građane na društvenim mrežama. Tijekom korištenja novog sadržaja ‘Via ferrata’ na Romaniji, nepoznata osoba raširila je zastavu i time počinila širenja nacionalne mržnje – rekao je Tošić.

Kako ističe, ovo je drugi slučaj izazivanja vjerske i nacionalne netrpeljivosti širenjem takve zastave na području općine Pale.

– Slično je bilo i u Vrelu Miljacke i policija je počinitelja brzo kaznila – dodao je Tošić.
Vjeruje da bi to moglo naštetiti općem turizmu i dodao da nisu potrebni ispadi.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo potvrdili su da je prijava podnesena i da su policijski službenici poduzeli mjere kako bi pronašli počinitelja.

Fotografija na kojoj se vidi planinar koji je podigao zastavu Republike Bosne i Hercegovine, objavljena na društvenim mrežama 6. decembra na svom Instagram profilu “Diaspora things”.