‘Đes lopove’: Povik dječaka s viralnog snimka stigao i do državnog parlamenta (VIDEO)

U Sarajevu se danas održava 12. sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH. Između ostalog, dom je usvojio Prijedlog rezolucije o potrebi donošenja odluke o otvaranju pregovora između Bosne i Hercegovine i Evropske unije o pristupanju Evropskoj uniji. No, kao i uvijek, dio rasprava, ali i pauze između sjednica obilježene su i političkim prepucavanjima.

Tako je dio opozcije iz entiteta RS podsjetio na viralni snimak dječaka koji se predsjedniku SNSD-a i entiteta RS, Miloradu Dodiku, obraća sa ‘đe si lopove?!’.

Tako su se, između ostalih, i Mladen Bosić (SDS), te Branislav Borenović, koji je danas izabran za predsjedavajućeg Komisije za borbu protiv korupcije i kleptokratije, obratili medijima izloživši spomenuto pitanje na letke.

S druge strane, jedna od najizloženijih članica Dodikove stranke, zastupnica u ovom domu, Sanja Vulić, pojavila se u majici sa njegovim likom. Obrušila se na visokog predstavnika u BiH, kao i američkog ambasadora.

“Nakon što je uzeo pod svoje i sudije i tužioce, i Srbi su pod njegovom palicom, ucjenjeni, da li plaćeni. Imamo apsurdnu situaciju da se ništa ne radi po zakonu, već po naređenju. Slijede sakncije djeci predsjednika RS, a danas vidimo i da se obrušio i na sajt Vlade RS. Neko ko konstantno priča da štiti suverenitet BiH, kako ako konstantno udara na jedan od entiteta BIH”, rekla je Vulić.