Dnevna doza Vulinovih nebuloza: Crnoj Gori poručio da je Rezolucijom o Srebrenici ponizila samu sebe, a onda opet negirao genocid

Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Srbije uputio je otvorenu poruku crnogorskom premijeru Zdravku Krivokapiću.

Krivokapić je jučer na svom Twitter profilu napisao predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da Crna Gora nikada nije vrijeđala Srbiju i da to ne želi učiniti. Odgovor je došao kao reakcija na Vučićevu izjavu da Srbija želi uspostaviti prijateljske odnose s Crnom Gorom, ali ne dopušta nikome da je ponižava.

Na takvu Krivokapićevu izjavu oštro je reagovao Aleksandar Vulin. On je poručio da Crna Gora nikada nije uvrijedila Srbiju, ne zato što nije htjela, nego zato što nije mogla.

U međuvremenu, dok je Krivokapiću nabrajao razloge zbog kojih je Crna Gora pokušala uvrijediti Srbiju, Vulin nije zaboravio iskoristiti priliku da ponovo spomene Rezoluciju o Srebrenici, kao i da opet iznegira genocid koji se dogodio u tom gradu.

Rekli bismo ništa novo kada je Vulin u pitanju, od njega smo navikli na svakodnevne nebuloze kada su u pitanju stvari koje su se događale devedesetih godina prošlog stoljeća.

– Kada aktuelna Vlada Crne Gore poštuje odluku vlasti Mila Đukanovića da se protjera ambasador Srbije, jer je iznio historijsku istinu o Mojkovačkoj bici, to jeste želja da se Srbija ponizi, kada se vakcine koje je Srbija poklonila Crnoj Gori javno proslijede pripadnicima takozvanih kosovskih bezbjednosnih snaga koje Srbija ne priznaje i koje po Rezoluciji 1244 ne bi smjele da postoje, to jeste želja da se ponizi Srbija, kada se bez razloga i povoda u parlamentu Crne Gore izglasa rezolucija koja kao jedinu svrhu ima da Srbe proglasi odgovornim za nepostojeći genocid u Srebrenici, to jeste želja da se ponizi Srbija, kada se izbjegava regulisanje položaja Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, to jeste želja da se ponizi Srbija, nabrojao je redom Aleksandar Vulin.

Na kraju, Vulin je rekao da se Crna Gora, a ne Srbija, zapravo ponižava.