Dodik američkog ambasadora nazvao mešetarom, a LGBT osobama poručio da idu na ostrvo: Ovo je naš život

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, obratio se novinarima nakon što je, zajedno sa predsjedavajućom Predsjedništva BiH i gradonačelnikom Banje Luke Draškom Stanivukovićem, dodijelio ključeve 50 stanova za izbjegla i raseljena lica u banjalučkom naselju Ada gdje je u okviru Regionalnog stambenog programa izgrađena zgrada vrijednosti 2.975.231 KM.

Lider SNSD-a se u razgovoru sa novinarima dotakao aktuelnih političkih dešavanja, te je komentarisao prekid odnosa sa američkom i britanskom ambasadom u BiH.

Ističe kako odnosi nisu prekinuti sa SAD-om već sa američkom ambasadom i ambasadorom Michaelom Murphyjem.

– Mi nismo prekinuli saradnju sa Amerikom nego sa Američkom ambasadom i ambasadorom. Ne slušam muziku kao američki ambasador. Sve što je rekao je apsurd. Mislim da je on i osoblje ambasade protiv srpskog naroda. Kada govori o zakonima o kleveti on govori o tijelima koja kontrolišu sudove, a oni ih kontroliše, rekao je Dodik.

Američkog ambasadora je potom nazvao mešetarom.

– On je pokušao sanirati situaciju koju je sam izazvao. Kada tvrdi da imovina pripada BiH to je za nas udar na naš suverenitet, imovina pripada RS i tako će ostati, volio to taj ambasador ili ne volio. Poštujemo američki narod i Ameriku ali ne poštujemo takve mešetare. Imovina neće biti na dnevnom redu. Imovina pripada nama, kazao je on.

Kada je riječ o zakonima o nevladinim organizacijama i o kleveti, Dodik kaže da će oni sigurno biti doneseni.

Ponovio je da će LGBT populaciji biti zabranjen pristum obrazovnim institucijama.

– Ja mislim da to zagađuje javni prostor i da to treba eliminisati, ja se sada olučujem, da oni nama nameću svoje vrijednosti to nećemo dopustiti, istakao je Dodik.

Poručuje da nije nikakav problem da ga tuže, te ih je čak i pozvao na taj korak.

– Ja i dalje ostajem protiv tih ljudi, odnosno protiv onog što propagiraju, nemam ništa protiv tih ljudi, oni su slobodni da u svom privatnom životu upražnjavaju šta hoće, tužite me nikakav problem nije, rekao je on poručivši osoboma LGBT populacije da idu “na mjesta, ostrva, idite tamo, ovo je naš život”.