Dodik brutalno izvrijeđao Mijatovića: Klasični primjer “poturice”, shvatili su to i Srbi i Bošnjaci

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik ponovo se okomio na ministra razvoja, poduzetništva i obrta Vojina Mijatovića. No, ovaj put Dodik je otišao korak dalje pa je Mijatoviću uputio niz brutalnih uvreda, prenosi Klix.

“Političkom scenom BiH protutnjalo je mnogo budala, ali apsolutni pobjednik u toj kategoriji je Vojin Mijatović. Čovjek s krizom identiteta i prodana duša, koja svoj nemoral želi da nametne svima, ali na toliko tužan način da je već svima postao smiješan. Izjavom da mi iz Republike Srpske džaba glasamo u Srbiji i da ćemo uvijek biti Bosanci, Mijatović pokušava da nam ospori pravo da se osjećamo kao Srbi”, naveo je Dodik.

Dodik je poručio Mijatoviću da se može osjećati kako god hoće i da se svrsta u bilo koju kategoriju, pa je potom iznio niz neutemeljenih tvrdnji.

“Tvrdnja o Bosancima je historijski istrošena fraza još od Kalaja, i koliko god težio da on bude Bosanac, samo je proizvod neuspjelog etnoinženjeringa. Tanka je linija između toga da se razluči šta Vojin zapravo želi da dokaže više, da je Bosanac ili da nije Srbin. I u tom svom dokazivanju, on je agresivan, ciničan i glasan i sve to samo da sakrije da su i Srbi i Bošnjaci shvatili da on identitetski nije ništa, nego samo još jedan izdajnik. Mijatović je klasični primjer poturice i prodanih Srba, kojih je kroz historiju bilo. Odmah po padu pod Turke, bilo je onih koji su promijenili vjeru. Kad su došli Austrougari, njima su služili. Kad su stigle ustaše, s njima su sarađivali. Kao što to radi Vojin. Sreća, bilo ih je malo i uvijek su bili izuzetak u našem narodu. Baš kao što je i Vojin”, dodao je Dodik.

Podsjećamo, Mijatović je jučer, komentirajući dolazak rukovodstva RS-a u Srbiju kako bi glasli na izborima rekao da gleda slike kako su pohrlile perjanice i Dodikove vlasti ali i opozicije da glasaju u konzulatu Srbije u Banjoj Luci, ali i po Srbiji, naravno svi za Vučića.

“Džaba glasate, džaba se dodvoravate opet ostajete Bosanci i uvek ćete biti, jer to je normalno i prirodno, pa koliko god se vi gnušali toga”, napisao je Mijatović na Facebooku.